Selamat Datang ke blog rasmi AXIS =)Association of Excellent Integrated Students SBPI Kubang Pasu
Anda dijemput menjadi pengarang!

Sesiapa yang ingin menulis dalam blog ini, sila hantar emel anda di sini : klik sini.

Tuesday, January 25, 2011

AXIS Family!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.

Kita semua adalah sebuah keluarga yang besar, meliputi 160 adik- beradik tidak termasuk 'ibu bapa' kita, seharusnya kita semua menyedari dan mensyukuri nikmat dikurniakan ikatan ukhuwah.



Aku kira, dalam memelihara ikatan kekeluargaan ini, kita sama-sama boleh membimbing dan membetulkan melalui nukilan- nukilan dalam blog ini, insha Allah. Mungkin bukan saja melalui blog ini tetapi juga melalui interaksi seharian kita.

Kalian semua tak perlu tulis post dalam ini skema macam aku tulis, tak perlu. Aku tulis skema macam ni sebab ni memang style aku. Haha. Kau orang boleh rojakkan blog ini dengan gaya bahasa kau orang sendiri. Lets mix, Tuhan tak menciptakan dunia dengan satu warna sahaja, maka jangan risau untuk berbeza.

Blog ini dicipta khusus supaya kita sentiasa up to date dengan perkembangan masing- masing. Mungkin hampa boleh kata Facebook dah ada. Tapi ingat, status Facebook yang tak boleh melebihi 420 huruf sebenarnya tak cukup untuk mengekspresikan perasaan sebenar kita. Oleh itu, kita perlukan blog supaya lebih cool dan sempoi. Untuk setiap entri yang baru, tulislah nama sendiri di akhir post dan lokasi di mana anda update blog ini. 

Ceritalah apa saja di sekeliling anda. Kehidupan, kawan baru, masakan, sukan, kolej dan apa saja! Cerita juga kenangan masa lalu yang hampa masih terkenang sampai hari ni. Boleh juga import tulisan di blog hampa dan masukkan ke dalam sini.

Dalam perjalanan kita sebagai hamba, ilmu itu tidak akan pernah putus dan mati. We would constantly be seeking for knowledge. Kita bukan hanya tahu menggali lubang-lubang ilmu, tanpa kita membajanya, tanpa kita memberikan sebahagian apa yang tinggal pada kita, apalah sumbangan kita? Justeru, kita berkongsi. Berpaksikan akidah yang sama, berkompaskan iman, berkiblatkan Islam itu sendiri. Tambahan pula, kita adalah sebuah keluarga AXIS yang saling menyayangi.

Dalam sebuah riwayat Muslim, Nabi SAW bersabda : "Tujuh golongan yang mendapat naungan Allah di mana hari yang tidak ada naungan(Hari Kiamat), antaranya : Dua oang lelaki yang bertemu dan berpisah kerana Allah".

Semoga Allah redha dengan blog ini.
 
Asyraf Muiz,
Universiti Islam Madinah, 
7: 05 pm, 25 Januari 2010.

p/s; Kepada sesiapa yang belum dijemput jadi author/ writer blog ni, sila tinggal emel anda di ruang komen.

16 comments:

SHIMI IBRAHIM said...[Reply to comment]

rugger_winger@yahoo.com

Muhammad Amru said...[Reply to comment]

focus_arm@yahoo.com

FiNdiNg tRuE LovEs~ said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
amalina alleyes said...[Reply to comment]

amalina_0392@yahoo.com

Muiz Nasrallah said...[Reply to comment]

Okay, yang dah bagi emel, sila check inbox email masing3.

Asma, Ha ha ha.

Aziz Harun said...[Reply to comment]

nur_acisz92@yahoo.com

kari_kambing12 said...[Reply to comment]

ismail is a fan of ismail

tork said...[Reply to comment]

breakdancer4boyz_faint@yahoo.com.my

$afuan $abri said...[Reply to comment]

ohoo, blog axis aey? menarik :)

halcyon_days2@yahoo.com

rihaz said...[Reply to comment]

nk mnulih gak....
aku_anakpekan@rocketmail.com

Muiz Nasrallah said...[Reply to comment]

Semua aku dah invite, check emel masing3.

Rihaz, aku hantaq dah lama dah. Check inbox emel hang

afdata said...[Reply to comment]

afdata@yahoo.com

mineslove said...[Reply to comment]

aku pon nk jugak,maybe walaupun terlambat..hehee

ami.athiera@hotmail.com

sherynn said...[Reply to comment]

lamkafira_92@yahoo.com

hafizah abdul aziz said...[Reply to comment]

fyiepuyuh@gmail.com

amalinalleyes said...[Reply to comment]

muiz, try invite lain kt emel aku..
amalina_0392@yahoo.com
tengs