Selamat Datang ke blog rasmi AXIS =)Association of Excellent Integrated Students SBPI Kubang Pasu
Anda dijemput menjadi pengarang!

Sesiapa yang ingin menulis dalam blog ini, sila hantar emel anda di sini : klik sini.

Sunday, January 30, 2011

Jangan baca!!

Salam buat semua....

First sekali aku nk kita(sp2 yg baca esei aku ni) sama2 sedekahkn al-fatihah buat sahabat kita yg dah meninggalkan kita buat selama lamanya.untukmu teman...-Al-Fatihah-

Jodoh dn ajal di tangan tuhan dn kematian itu pasti.ini suma pringatan buat kita smua.

TAHNIAH!! buat semua sahabat2 aku yang kebanyaknnya sngt cmerlang menjalani kehidupan di luar sana...ad di INTEC,Pasum,asasi UIA,UiTM dan merata lagi(banyak sngt klu aku nk tulih semua pun..).Sakan sungguh depa noh...suma pakat duk habaq tempat2 mngaji...sebagai warga axis aku sememangnya bngga dgn rakan2 aku yg rata2nya insan yg InsyaAllah akan jadi bakal2 engineeer,doktot,pakar ekonomi,usahawan,arkitek,pengusaha kilang ikan kering,broker hartanah,peguam bela sivil,pakar matematik,ahli politik,ADUN jitra dn mcm2 lagi...

aku sebenaqnya xdak la ap2 sgt nk tulih.tp aku suka mnyingkap kenangan kita semua kat sekolah.

Melawak,gaduh,gosip menggosip dan xlupa jgk cintan cintun zman sekolah..hahaha.tp semua tu satu pengalaman brharga buat kita semua.ssungguhnya pengalaman duk kt sekolah asrama lagi brharga dari kita duk ulang alik balik rumah tiap2 hari...(bkn brmaksud nk prlekehkan sapa2).Bila lg kita nk tidoq ramai2 atas lantai.kt rumah mna ad org yg nk suruh kita men bola kecik tgh malam dn bila lg kita nk barbeku ramai2 smbil usha bunga hati yg xprnah pasti ad hati kt kita.itu suma sgt shahdu...fuhhhh!!

tp aku nk bg amaran keras buat hampa smua..program matrikulasi dh hampir tamat...masih ka hampa igt pada nama2 ini:

- akmal muzakkir the lagenda driver
- saha the hunted samurai
- tokki si pemberi nama
- druss the bunga ross
- afifi the lightning saga
- rai pelikat gila
- azu jejaka pemusnah
- azam hadi the mysterious monster
- peng si penghulu

ya!! kami la remaja2 matrik yg bakal dprodukkn untuk meneruskan prjuangn di peringkat sarjana.insyaAllah...Doakan kejayaan kami semua.kami akan mnyerang kampus2 yg ad sediakan tempat buat kami.

Dan xlama lg kita suma bakal menganjakkn umur kita ke angka 20.pakat2 amek degree.lepas degree mula la kita tgok sahabat2 kita yg berumah tangga.dn masa kita untuk dukung anak sendiri insyaAllah akan sampai pula jika dipanjangkan umur.Cmtu la kitran hidup..cuma bagaimna cara kita nk mnfaat kn nya sj yg akan jd persoalan.

aku rasa takat ni ja yg aku mmpu merapu...aku sedaq sapa aku.xdk g pengalaman nk tulih blog ni semua.so,klu xmnarik simpan dalam hati dh la.jgn duk galak crita kt org.

pa2 pun terima kasih kerana sudi bg aku jd author ntuk axis...hahahaha

k la.laptop pinjam ni.klu sendiri pya xpa la.broadband pun pinjam gk.xbayaq pun.kna katok rugi mampoihhh!!

adios dn wasalam..

p/s: tgh syok sendiri..

5 comments:

Anonymous said...[Reply to comment]

sapa yg nk jdi adun jitra tu???xkan mae kot???

si pencari nafkah said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
si pencari nafkah said...[Reply to comment]
This comment has been removed by the author.
si pencari nafkah said...[Reply to comment]

mae pun xpa...hahaha.mat jan lg ok...jiwa rkyat dia buleh nmpak..

AiNuDdIn Kun said...[Reply to comment]

barbeku ramai2 smbil usha bunga hati yg xprnah pasti ad hati kt kita.itu suma sgt shahdu...fuhhhh!!

haha...ayat x bleh blah...=P