Selamat Datang ke blog rasmi AXIS =)Association of Excellent Integrated Students SBPI Kubang Pasu
Anda dijemput menjadi pengarang!

Sesiapa yang ingin menulis dalam blog ini, sila hantar emel anda di sini : klik sini.

Sunday, March 13, 2011

Memoirs of an Imperfect Angel 5 - AXIS

Assalamualaikum wbt...







Petang Jumaat, 11 mac, di padang bola KYUEM, sehari sebelum pulang bercuti...




Izzanee: woiiii semua, safuan sorang tak basah lagi ~~~


Safuan: *lari lintang-pukang sambil buat muka senget* (o.O)


*adegan safuan dikejar lalu di'bash'*



i won't forget that day...
petang tu, kami semua, sempena menyambut kedatangan junior, handle satu event kat padang. aku bukan commitee tertinggi kat sini, jadi aku memang outdated kalau ada sebarang event (>.<)

dah la petang tu hujan turun renyai². aku pulak tak tahan sejuk. mula² disimbah dengan air. pastu kena taboh macam², termasuk ramuan asli pudina campur breeze, termasuk bedak.
bau time tu memang seksa, wangi tahap overdose


tapi, satu perkara yang pasti, walaupun background kami berbeza, ada daripada sekolah biasa, sbp, international school, etc, tapi ukhwah kami, teguh macam ionic bond, till death do us apart :)

the laughs, the tears... the happiness, the sadness




aku selalu pikiaq ky (KYUEM) nie macam "extended life of sbpi".
memang pown. kat sini, kebanyakan menda lebih kurang macam sbpi











study

alhamdulillah, study besa² ja. yang pasti, aku bukan budak top kat sini. cukupla dengan rezeki yang Allah bagi. nikmat mana lagi yang aku nak dustakan...?

kalau kat sbpi aku rindu sangat2 waktu prep... lepas semayang maghrib, semua akan berpusu-pusu pi klaz. kalau tak klaz pown, pi puspa. tu pown kalau ada mood nak study. silap2 habih masa sembang2 ja ~ hehe. pastu lari balek dorm, lepas supper, kalau rajen, g bilik study, sambung study. pastu ada lar yang berkampung kat situ sampai ke pagi. tak pasai2 kena halau ngan ustaz~



kat ky, dah takdak prep... tapi, semua student macam dah ditune untuk study. mau tak mau, aku pown dah mula 'berjinak-jinak' dengan national scholars. ramai cakap depa belagak sebab dapat top 30 SPM malaysia 2009. eh... btoi ka...? aku rasa depa cool sesangat. tak pasai2 aku dah sekepala ngan depa haha ~
















environment


saiz ky macam sbpi jer, cuma, ky banyak pokok dan lebih condense dan lebih ulu
macam sbpi jugak, ky dekat sangat2 dengan exit highway (=.=)
dengan radius 4km around the college estimately, baru jumpa rumah orang huhu















kekawan


semua kat sini amat unik. kebanyakannya adalah 'someone' kat sekolah dulu, eg: headboy, president mpp, hafiz quran complete 30 juzuk (serious weyhh~), wakil negara silat, debate, etc


kalau kat sbpi, alhamdulillah, semua saling memperingati. kalau aku ada slack papa dulu, ramai gila yang teguq ~ rasa 'secured', selamat. hampa semua banyak bagi pengajaran kat aku, bimbing aku, tak kisah larh sains agama ka sains tulen ka sains teknikal ka, aku manusia gak, banyak kesalahan sob3 (bajet tacing)


kat ky, bilangan students, in fact, for my batch, lagi sikit dari batch kita. tak sampai 150 orang. automatikelli, aku rasa, semakin sikit orang, semakin banyak peluang nak kenal semua.
perangai depa... sangat variasi. daripada sangat sangat alim, kepada kaki dotdotdot. tak perlu kowt aku justify dotdotdot tu apa. paham2 ehh :)
















aku sangat sangat sangat hairan tahap raja pikor bila ada kawan2 kita cakap kat aku:

"eh safuan, best gila hg dok kat ky... heppi2 ja aku tengok,"






bagi aku, aku tak rasa semua kita batch AXIS, kat mana² pown, matriks ka, asasi ka... hidup lagi heppi berbanding sbpi. kamon larh. takdak life kowt kalau hidup after spm, 100%, lebih lebih lebih gumbira

cryes cakap kan, masa first time aku masuk kyuem, dah la sorang2
aku jelez gila bila ada sorang kawan aku nie, dia masuk ky ngan kawan dia sorang lagi dari sekolah yang sama
untuk 1 jam pertama kat ky, aku amat lonely
aku sangat sangat rindu hampa suma
pernah skali aku nak guna cotton bud potong nadi aku
gantung diri guna sarang labah²
tak pown, hentak kepala aku dengan tauhu
rindu sesangat~

tapi, it's the fact... we've got to move on :)








Mencerap bintang





Muzium Kesenian Islam












orang cakap ukhwah tue manis kan?

kalau kat sbpi, ukhwah tu berperisa mempelam, kat ky, rasanya macam raspberry ♥ 















Yang mana satu aku...??? 










i'm leading a great lyfe here

though sometimes, i wish to turn back the pendulum :)








Aku yang sedang berselimut (tak tahan sejuk) dalam satu usrah...



 Makan talam


 Khusyuk sangat, tak perasan ada cam~ (T^T)








aku pown berharap, hampa2 kat luaq sana, heppi2 sentiasa...

pengalaman mengajar kita erti persahabatan (ceeeeewah~)








Di Yayasan Restu, tempat pencetakan utama Quran di Malaysia
...Demi Allah, aku sayang mereka...












Bak kata Inoue Orihime:

"I would like to have 7 different lives~

I want to be born in 7 different towns
Taste all the breads in 7 different bakeries
Jump around in 7 different funfairs

But... fall in love with the same individuals :) "










p/s: semoga berjaya, kat semua orang yang dah nak sit for final exam

p/s/s: ukhwah fillah abadan abada (^__^)™





Safuan Sabri
Home Sweet Home ~ ♥
06000 Jitra
Kedah Darul Aman
1430
14/03/2011

2 comments:

Kayun said...[Reply to comment]

haha..byk aktiviti ang noh..kih3

ladysyafiah said...[Reply to comment]

setuju dgn kayun.....serius nmpak sgt mnarik