Selamat Datang ke blog rasmi AXIS =)Association of Excellent Integrated Students SBPI Kubang Pasu
Anda dijemput menjadi pengarang!

Sesiapa yang ingin menulis dalam blog ini, sila hantar emel anda di sini : klik sini.

Monday, May 30, 2011

Assalamualaikum kwn2..

Aku ada wujudkan diatakgila.blogspot.com. Tujuan blog tu diwujudkan untuk kumpul hasil tulisan sape2 saje,  berkenaan apa saja. After dah banyak yang menyumbang, kita akan pilih tulisan2 terbaik and aku akan cuba approach mana2 penerbit buku yang aku ada contact, untuk publish buku tu. Inilah yang blog diskopi dah buat - http://thekedaihitamputih.blogspot.com/2010/10/buku-malaysia-lah-himpunan-analisa.html. Depa kolek artikel yang menarik and terbitkan buku.

 so, antara jenis artikel yang kita akan cuba tulis n ajak kwn2 kita tulis:

1. Esei - apa jua rencana dan artikel tentang apa saja topik dan isu bertemakan pendapat.
2. Cerpen - cerita pendek baik fiksyen mahupun bukan.
3. Puisi - sajak, syair, mahupun pantun yang bertemakan apa sahaja.
4. Wawancara - temubual bersama tokoh-tokoh Staroba, Star dan boleh jadi tokoh negara juga.
5. Buku - ulasan tentang buku-buku yang dibaca.
6. Filem/TV - ulasan tentang filem ataupun drama bahkan rancangan tv yang ditonton.

Blog tu dah siap, dan dah ada beberapa penulis. so aku nak jemput sapa2 yang berminat untuk join blog tu, jadi penulis jemputan. hampa boleh refer http://jalantelawi.com/ dan http://diskopi.wordpress.comuntuk dapat gambaran tentang apa yang aku nak buat ni.


 Mana2 karya yang terpilih untuk dibukukan,akan dibayar honorarium. hampa boleh bukak blog tu dulu.. http://diatakgila.blogspot.com/



2 comments:

jua said...[Reply to comment]

ang dh pnah invte ak kn.?ak dh bka ri2,msa ang gtaw ak sal nieh.bgus story2 dlam nieh. :) tpi 2la,ak xrti la nx wat story2 cm2.hehe.btw,rjin2 sggah la blog ak.~
najwatiqah.blogspot.com

Aziz Harun said...[Reply to comment]

yup..ala, ang bleh punya, cta simple2 ja..cerita pendek, ok2, nt aku usha blog ang..:)