Selamat Datang ke blog rasmi AXIS =)Association of Excellent Integrated Students SBPI Kubang Pasu
Anda dijemput menjadi pengarang!

Sesiapa yang ingin menulis dalam blog ini, sila hantar emel anda di sini : klik sini.

Monday, May 16, 2011

Jejak Kaseh FB

Entah angin pawana apa datang, aku taktau, aku teringat nak cari semula kawan- kawan aku masa aku sekolah rendah. Sekolah rendah masa aku darjah tiga dan empat. Iaitu lah di SK Seri Manjung, Perak.

Maka aku mulakanlah pencarian aku. Susah jugaklah. Dah lebih 10 tahun lost contact kan. Secara tak sengaja tengok profil fb seorang unimate USIM, dia sekolah dalam daerah manjung. Lalu aku pun check lah dalam fren list seorang- seorang yang beratus- ratus cecah ribu.

Kehebatan Fb, kawan lost contact lebih sepuluh tahun pun boleh jumpa semula.

Aku pun start add nama- nama yang aku separuh ingat - separuh tak ingat. Ingat- ingat lupa orang kata. Aku terjumpa antara nama yang aku ingat : Ashraff, Syed Daniel, Fauziah, Wan nur fatihah dll. Aku tak ingat pun. Tapi depa ni aku anggap best fren aku masa sekolah dulu. Ada lagi nama- nama best fren aku dulu, macam Haziq, amirul dll. Tapi aku maseh belum jumpa fb depa.

Kalau depa baca entry ni, email la aku. kerisnanggroe@yahoo.com

Cuma apa yang aku nak cerita dalam entri kali ini, aku terkejut beruk bila dapat tahu salah seorang rakan sepermainan aku masa dalam kelas dulu dah kahwin. Dan dah ada anak seorang pon. Hoho. Rasa macam terlalu awal, sebab tu aku terkejut. Ye la, sekarang kan masa mengejar impian dan cita- cita. Fokus. Study gila babi. Stay up sampai subuh. (bohong kuat)

Kawan tersebut adalah seorang perempuan yang agak rapat la dengan aku dan sorang lagi kawan lelaki aku. Kira dalam kelas dulu kami tiga orang kamceng laa... Haha. Tapi anak dia comel gila,



Apa yang bestnya semua depa yang aku add dulu, takdak sorang pon yang ingat aku,. Aku ja yang ingat depa. Damn. Haha. Lawak, kuat betul ingatan aku kan.

Bila dah puas cari, bukan nak buat apa pon. Saja teringat kenangan sekolah rendah. Dan masa lapang sangat. Mungkin.

La ni aku tunggu kawan- kawan AXIS plak nak dapat anak. :)

8 comments:

yui92 said...[Reply to comment]

afiq dah ada anak ke blom? heheh



smoga jodoh hg cepat sampai

FiNdiNg tRuE LovEs~ said...[Reply to comment]

syed daniel kisas tu? kos-mate [entah wjud ke x] aku.. haha

Anonymous said...[Reply to comment]

ang la kawen dulu

Muiz Nasrallah said...[Reply to comment]

@FiNdiNg tRuE LovEs~

Yups. Syed Daniel kisas. Specky.

@Anonymous

aku seploh tahun lagi la kawen..

Ikhwan Addin said...[Reply to comment]

Aku da otw. haha. xD

FiNdiNg tRuE LovEs~ said...[Reply to comment]

wanud,, jgn lupa mai knuri aku dulu.. 11 jun 2011

Kayun said...[Reply to comment]

besday ang tu asma. hehe

aLong baik said...[Reply to comment]

jom kita lumba sapa dpt anak dulu